item3

Sällskapet

Nyponet

Rosor

Kalender

Resor

Länkar

Kontakt

 

Vårt rosensällskap 1993 - 2018

Rosensällskapet i Skåne har funnits sedan 1993 men verkade först som en kontaktgrupp under Svenska Rosensällskapet med namnet Kristianstadsgruppen. Vi är idag ett fristående sällskap men samverkar med både svenska och danska rosensällskap.

För att öka kunskapen om rosor och få inspiration har vi genomfört mycket populära rosresor med buss till rosenträdgårdar och plantskolor. Så har vi t ex besökt rosarierna i Sangerhausen, Wilhelmshöhe, Dortmund och Uetersen i Tyskland. I Danmark har vi varit på Geografisk Have, Den Jydske Rosenpark, Løves rosenplanteskole och Rosenposten. Vi gör även utflykter i södra Sverige. Sommaren 2013 gjorde vi en resa till England med Karins Trädgårdsresor och 2017 reste vi till Italien, till Toscana och Lazio i maj.

Vi vill verka för både de gammaldags rosorna och de nya moderna som hela tiden produceras.

Vi arrangerar olika aktiviteter under året, för att vi skall få träffas och utbyta kunskap och erfarenheter av rosor. I juli arrangerar vi varje år en stor rosfest för medlemmar, "The Rose Fair", i Skåne. Festen är både i privata trädgårdar och på platser som till exempel Katrinetorp Landeri i Malmö, Alnarp, Hovdala Slott, Bosjökloster. Varje år på en ny plats. Sommaren 2012 höll vi rosfesten hos familjen Dehlin i Vittskövle. 2013 var det på Ivö. Sommaren 2014 hölls rosfesten i Tivoliparken, Kristianstad som firar 400 år. 2015 firade vi vår rosfest hos Katarina och Ronny Hård i deras trädgård i Staffanstorp, 2016 var vi hos ordf. Ivo och hans fru Eva Möttus i Vittskövle och sist 2017 hos Raskarums rosor med Ingvar och Ingela.

I år (2018), söndagen den 9 september firar vi The Rose Fair i den Engelska Trädgården söder om Kivik.

Vår medlemstidning, Nyponet, utkommer fyra gånger per år.

Stanwell
'Stanwell Perpetual'

 

 
Bli medlem
Medlemsförmåner
 
Styrelsen
 
Verksamhetsberättelse 2016
 
 
 
Stadgar

Webbmaster: Monica Bäckström -uppdaterat 2018-06-19